Trucuri de amplasare a oglinzilor în casă

Trucuri de amplasare a oglinzilor în casă

Poziționată corect, o oglindă poate crea lumină, textură, spațiu și caracter.

Folosirea oglinzilor în mod creativ în casa ta le poate face utile nu numai pentru a modifica aspectul, ci și pentru a capta lumina și a o proiecta în acele colțuri mai întunecate, creând iluzii texturale și spațiale și evidențiind accesoriile și ornamentele preferate. Urmați sfaturile de mai jos despre cum să faceți oglinzile din casa dvs. să funcționeze și mai mult... 

Amplificați lumina: Amplasarea unei oglinzi în locul corect într-o cameră vă permite să optimizați lumina naturală. Pentru a face acest lucru, așezați oglinda lângă o fereastră pentru a capta perfect unghiul de lumină și pentru a o răspândi în toată camera.

Creați texturi: Oglinzile pot fi folosite pentru a crea textura în două moduri. Primul este prin instalarea unui cadru de oglindă texturat care adaugă un nivel tridimensional peretelui. Acestea pot acționa ca accesoriu de mobilier excepțional în orice cameră. A doua modalitate de a adăuga textura într-o cameră este poziționarea oglinzii astfel încât să reflecte un obiect texturat deja din cameră - o măsuță de cafea rustică, din lemn, sau o vază, de exemplu. Gândiți-vă unde vă petreceți cea mai mare parte a timpului în acea cameră și ce unghi ați dori să vedeți. În sufragerie, de exemplu, atunci când stai pe canapea, se poate să poți vedea o vază care este poziționată în spatele tău. În acest caz, puteți poziționa oglinda vizavi de vază și direct în linia ochilor. 

Creați iluzia spațiului: Cu cât oglinda este mai mare, cu atât mai mult spațiu va putea să creeze. Gândiți-vă cu atenție la unghiul camerei pe care doriți să-l reflectați – plasarea unei oglinzi în fața unei ferestre, de exemplu, va aduce atât lumină naturală, cât și verdeață într-o cameră mai mică. Într-un living, la un party, o oglindă mai mare poate crește atmosfera din cameră, dând iluzia de mai mulți oaspeți.

Decorați holul: O oglindă la intrarea unei case oferă senzația imediată de lumină înălțătoare de îndată ce intri.

 

 

Vrei inspirație la tine în inbox?
Abonează-te la newsletter!