Întreținerea plăcilor de mozaic din sticlă din piscină

Întreținerea plăcilor de mozaic din sticlă din piscină

Mozaicul este un element de eleganță pentru piscine sau SPA uri. Dacă îți place o reflexie strălucitoare , atunci știi că nu există nimic mai frumos decât strălucirea vibrantă a plăcilor de sticlă irizate. Dar rețineți că trebuie să existe un plan de întreținere realist, astfel încât să vă bucurați pe termen lung!

Mozaicul din sticlă nu este impermeabil, nu se decolorează și nu este atacat de actiunea soluțiilor pentru tratarea apei din piscina, prezintă rezistență mecanică la zgârieturi și este foarte greu casant, este rezistent la temperaturi foarte scăzute cât și la temperaturi ridicate. In general, întreținerea mozaicului se face la intervale de timp mai mari de 5 ani, prin aplicarea unui strat nou de rosturi pentru protecție.

Periajul

Vă recomandăm ca toate rosturile mozaicului de la nivelul apei să fie periate - cu o perie sau cu un scrub - o dată pe săptămână. Aici se acumulează depunerile de minerale, indiferent de materialul ales - lucru de luat în considerare este că acumularea tulbure, solzoasă este mai vizibilă pe un finisaj irizat decât pe suprafețe nereflectorizante. Periajul de întreținere în mod regulat ar trebui adăugat la regimul obișnuit de întreținere a apei și culegere a frunzelor. Ar trebui să dureze aproximativ 15 minute pentru a peria linia de contur a piscinei.Dacă observați o acumulare care are loc în timp, este important să aflați ce se întâmplă, ar putea fi un indiciu al unei probleme de compoziție a apei.  

Protecția 

Dacă ați cumpăra o mașină scumpă nouă pentru uz recreațional, cum ați proteja-o atunci când nu este utilizată? Ați parca-o în garaj. Dacă ar trebui să o parchezi afară, măcar ați acoperi-o? Sigur că da.Același lucru este valabil și pentru suprafața placată cu mozaic. Pentru cele mai bune rezultate, protejați-o atunci când nu utilizați piscina. Faceți tot posibilul pentru a o acoperi eficient pe timpul iernii. 

Curățarea 

Ce produse pot fi folosite pentru plăci de sticlă? Iată lista noastră scurtă.

NOTĂ: Întotdeauna testați produsul pe o placă de rezervă sau într-o zonă neobservată.

  1. Oțet
  2. Soluții concentrate speciale biodegradabile, fără acid,  pentru  curățat suprafețe din pietre naturale.
  3. Acid sulfamic, diluat conform instrucțiunilor de pe recipient. Funcționează, dar este acid și ar trebui cu siguranță testat într-o zonă discretă înainte de utilizare generală. Nu știi niciodată cum va reacționa un finisaj irizat până când nu testezi. Toate celelalte materiale din apropiere – piatră, metal, sticlă, plastic –pot fi deteriorate de acid.

Compoziția chimică a apei   

Vrei ca apa din bazin să fie igienizată. La fel de importantă este relația dintre apa piscinei și finisajele piscinei. Vă recomandăm să testați apa din piscină folosind indicele de saturație Langelier. E bine ca la finalizarea proiectului, să avem sursa de apă (de la robinet) de umplere testat , apoi vom testa apa din piscină, astfel încât să putem monitoriza compoziția chimică. Este foarte importantă analiza apei.

 

Vrei inspirație la tine în inbox?
Abonează-te la newsletter!